Followers

Monday, 25 July 2011

Ke Mana Pergi Duit Lelaki? Let's Check It Out..

Assalamualaikum


Hai hai hai.. Terima kasih sebab singgah.. Well, dah nak dekat puasa ni.. Nak tanya, korang dah buat persiapan raya ke...? Aku memang tak nak tanya pasal persiapan puasa sebab belum puasa lagi dah ada yang fikir pasal raya kan kan kan.. Hahaha..jangan marah.. Joking!


Orang kata perempuan selalu boros.. Helooo, jangan disebabkan kami pantang dengar  perkataan 'SALE' sedap sedap label kami boros ehhh... Itu tanda kami pembeli yang bijak tau!


Actually lelaki atau perempuan sama je kalau bab berbelanja cuma cara kita berbeza.. Baca sekali lagi header saya kuat kuaatt.. Betul kan berbeza..? Dorang pun kadang kadang belanja berlebihan jugak.. Apa yang dorang belanjakan ek..? Let' check it out bebehhh..


1) Kumpul aset - haa..yang ni best.. tak rugi pilih lelaki yang pandai kumpul aset ni..kawin kawin dah ada semua..


2) Kereta - dorang ni memang suka 'solek' kereta walaupun tak perlu.. Agak agak kalau ada duit lebih mesti nak beli kereta baru kan kan..


3) Gajet - yang ni memang kegilaan dorang.. Asal ada gajet terbaru mesti nak dapat dulu.. Tak kira kalau harga capai 4 angka.. Inilah toy lelaki dewasa..


4) Hobi/minat - hohoho.. Dorang kalau dah minat sanggup berabis.. Siap nak ada koleksi lagi.. Selalunya hobi lelaki tak murah.. Tengoklah yang minat golf.. Murah ke hobi tu..?!


5) Bercuti - kawan kawan lelaki aku yang bujang selalu buat ni.. Kerap travel tak kira in bound or out bound.. Janji boleh tengok tempat orang and enjoy.. Pasal duit no hal!


6) Hahaha.. Yang ni lagi best!! Dorang kumpul duit nak kawen oooo... Gerun dorang dengar duit hantaran sekarang.. Ok, kerja lagi kuat bang.. nak 20K.. :)


7) Yang ni memang tak boleh blah.. Kata pompuan suka shopping boros boros.. Dorang pun samalah.. Dorang pun jaga penampilan ape.. Nak smart wangi wangi bagai..  Semua nak kena beli kan..


8) Belanja awek lain/pompuan lain - errr yang ni aku tak nak komen.. ni rahsia dorang.. kahkahkah...walaupun kita dah tau!!


Dah tau ke mana duit dorang diboroskan kan? Dah dah..gi mintak sikit sana..!





Entri Asal Disini Butang Like Facebook untuk Setiap Entri | BLOG ARCX13.COM Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

5 comments:

  1. Err, benci betul kalau lelaki banyak habiskan duit kat kereta. Haha, tak apa kalau kereta tu selalu guna gi mana-mana ke, ni simpan dekat rumah je, buat hias rumah buat apa.. Grrr :)

    ReplyDelete
  2. simpan duit banyak-banyak nanti buat kahwin lagi best! haha

    ReplyDelete
  3. pandai je awak ni ye... ape pun thanks.. nice info... duit saya banyak habis kat trip memancing...
    nampaknya berjaya menyahut cabaran satu hari entry ye... tahniah...

    ReplyDelete
  4. haha..tapi yang banyak tu sekali sekala jer spend..yang byk spend tiap kali bayar mkn awek sendiri,blanja baju, blanja tgk wayang, blanja karaoke, dan blanja macam2 kat awek sendiri pun buat duit lelaki abis gak...hehehe..tapi bukan suma laa..battle of sexes slalu bersifat subjektif..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. hehe~suke baca post ni~mana g duit budak2 laki ni~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...