Followers

Thursday, 21 July 2011

Aku Pun Suka Bola Tauuuu

Assalamualaikum


Korang mesti baru habis tengok bola tadi kan..haaa.. Nak komen pasal game tadi boleh tapi jangan kutuk player Malaysia sampai tak sedar awk tu orang sini yer.. Aku nak kata fanatik bola tu takde lah.. Tapi jerit jerit jugak lah tengok.. Yang menyampahnya aku jerit macam tengok cerita seram.. Part yang suspen tuh lah.. Sape sape yang bawak aku gi tengok bola mesti lari nyorok.. Malu beb bawak awek cenggini..hehe.. Tapi tak pe janji aku enjoy..kan kan kan..


Okay, aku bukan nak komen pasal game tadi sebabnya aku tak tengok.. Busy beb.. Errr apsal dari pagi sampai sekarang aku busy ek??? ahhh..ignorelah.. Tapi ada satu benda pasal bola aku nak share ngan korang.. Boleh eh? 

'Hati manusia itu seperti bola yang bulat,mudah bergolek ke kiri dan ke kanan walaupun hanya dengan sentuhan lembut. Jadi hati hati semasa cuba menyentuh hati manusia'


Ehem! Jiwang... Bukan jiwang tapi itu perumpamaan yang boleh kita samakan ngan diri kita..macam orang orang tua dulu.. Guna benda benda nak mengatakan sesuatu.. Berlapik maksudnya.. Seperti pinang dibelah dua,seperti kaca ngan permata..contoh.. Errr seperti muka pecah pintu rasa tak wujud lagi kut time tuh..haha.. Selamat malam semua..


p/s: tu aku dapat dari novel Bahruddin Bekri jugak..







Entri Asal Disini Butang Like Facebook untuk Setiap Entri | BLOG ARCX13.COM Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

4 comments:

  1. apa salahnya jiwang... jiwang je tanpa penyesalan...

    suka betul dgn Bahrudin bekri ye?

    ReplyDelete
  2. p/s boleh tolong buang word verification tak kat komen?

    ReplyDelete
  3. antara penulis lelaki yang saya suka..sebenarnya segan nak tanya tapi nnt sesat jalan..errr word verification tu yang macam mana pulak?

    ReplyDelete
  4. saya tidak menyukai bola.. saya suka suka bola sepak :)

    ok je word verification tu. xyah buang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...