Followers

Wednesday, 7 September 2011

Fuhhhh..lega pulak rasa kepala ni...

Assalamualaikum..


Hmmm...2 3 hari ni aku rasa aku asyik mengeluh jerk.. Tak tau kenapa..? Tak baik kan mengeluh..? Beberapa jam sebelum ni otak aku rasa sarat sangat dengan benda yang bukan bukan.. Syukur alhamdullillah, lepas je maghrib and isyak aku rasa lega sikit.. Dan aku mula berfikir.. fikir lagi.. otak aku ni kejenya nak mikir je rasanya..ok ok.. aku mula memikirkan persoalan yang belum berakhir.. Antaranya, relationship aku dengan En Sayang.. Aku rasa aku dah tak nak teruskan hubungan yang hipokrit tahap dewa.. Cukuplah dengan apa yang aku ketahui.. Mungkin tuhan nak tunjuk.. Aku nampak dan aku tak nak sebab sayang yang membuta tuli akan buat aku buta hati.. Biarlah! Hubungan ni pun tak ke mana.. Biar dia dengan cara dia dan aku dengan hidup aku.. Aku sepatutnya dah lama buat.. SEPATUTNYA!!!! Dan aku dah tetap dengan keputusan aku.. No turning point.. Dan sedikit demi sedikit aku rasa lega sangat sebab mampu buat keputusan ini.. Haaaa..bestnya aku rasa sekarang!!


Apa lagi yang aku fikir? Aku fikir aku nak ambik kursus penulisan bahasa melayu kat ITNM.. Bulan depan.. Ok tak? Macam best sangat bila aku berfikir macam tu.. Aku nak search dulu kat web dia.. Hopefully ada untuk bulan depan... Excited lak rasanya.. Lalalala..


Apa lagi ye yang buat aku sedih dan happy hari ni..? Oh ya, aku happy dapat pandang muka kawan kawan keje aku yang selenge tuh.. Sejuk mata aku pandang dorang.. Hahaha.. tak boleh blah ngan ayat aku ni.. Nipu no 1.. Nak tau nape aku sedey lak..? Hahaha..reason bodoh, aku tak cukup tido.. Sedih aku nak tinggalkan bantal ngan selimut.. Indahnya aku rasa kalau dapat sambung tido tadi kan kan kan...


Apa lagi ye...Ermmm.. Aku nak cakap sekarang aku rasa macam ringan sikit beban fikiran setelah bercakap dengan beberapa orang kawan.. Thanks kerana sudi meminjamkan telinga korang untuk mendengar luahan rasa.. Aku tau bukan sorang je yang ambik berat dan baik.. Ramai lagi.. Cuma perlu buka mata dan hati untuk menghargai apa yang ada disekeliling kita... Life is beautiful.. Syukur alhamdullillah..





Entri Asal Disini Butang Like Facebook untuk Setiap Entri | BLOG ARCX13.COM Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

4 comments:

  1. life is so short to be sad every day... penuhilah hati awak dengan perkara-perkara yg indah2... mantapkan diri dengan ilmu dan pengalaman.. luahkan ape yg terpandam.. tak elok simpan2.. marah... sedih.. sayang.. rindu... cinte.. luah je.. terpulang macam mana nak luah... lisan.. isyarat.. tulisan.. macam macam lagi..
    senyum selallu.. syukur awak kembali senyum.. setelah puas berendam air mata...
    "aku ingin menjadi sebahagian dari penyumbang pada senyum kamu itu... 1..2....3... senyum..."

    @>,----- sayang kamu...

    ReplyDelete
  2. syabas betei... tau apa yang hati sendiri nak , dan tau bila masanya untuk buat keputusan dan teruskan perjalanan...

    ReplyDelete
  3. BaTu NiSaN..dah lama mak encik sabar..kalau tak aku lesinggggg...

    Sam Bamjamin..Thank you..

    Zulfikar Hazri..thanks to u too..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...