Followers

Wednesday, 14 September 2011

Bila Masing Masing Dah Takut...

Assalamualaikum...

Hai... Hmmm.. nak sebut hai pun cam tak bersemangat.. Aku rasa aku kehilangan motivasi seminggu dua ni.. Agaknya aku selalu berbual hal hal yang menyedihkan kuuttt.. Tak pun sebab 2 3 hari ni aku asyik tido lewat.. Bukan lewat sikit tapi yang teramat lewat!!! Perlu set balik waktu tido yang sebetulnya seperti sebelum ni.. Kene cukup tido 8 jam sehari..

Dan sekali lagi pagi tadi aku bangun agak lewat yang mana semua yang aku capai asal 'dan' jerk... Tutup pintu, kunci dan berjalan dengan pantas sambil berharap teksi lalu.. So takyah aku menapak jauh sangat.. Tapi...aisehhh..ada lak yang halang.. Si comel kecik anjing.. Sape lah tuan dia.. Macam anjing peliharaan yang kehilangan tuan.. Bila aku perasan dia dan dia pun perasan aku,masing masing langkah kami terhenti dengan sendirinya.. Dalam suasana yang sedikit berangin dan sunyi sepi, kami saling berpandangan tanpa suara.. Dalam fikiran masing masing berfikir macam mana nak melepasi halangan.. Dada aku sikit punya berdebar.. Maklumlah,orang takut anjing.. Tak kiralah anjing tu comel kecik ke besar.. anjing tetap anjing dan aku tetap takut ngan spesis yang satu ni...

Dalam dok berfikir tu, aku amik sedikit langkah ke depan.. Dia lak sedikit berundur ke belakang.. Aku melangkah lagi.. Dia undur sikit lagi.. Tapi dia tetap pandang aku.. Aku terfikir nak terus berjalan melepasi dia tanpa menghiraukan pandangannya.. Taaaapiii dibuatnya tetiba menyalak dan gigit aku, camane lak.. isshhhh... nehi nehi!!! Maka aku ambik keputusan bijak melintas jalan.. Biar dia lalu jalan yang sedia ada.. Aku mengalah..

Dia tunggu sampai aku betul betul confirm dah ada kat seberang jalan baru dia jalan.. Sambil tu dia toleh kat aku.. Adoiyai anjing kecik.. Aku sebenarnya takut kat engkau tapi rupa rupanya engkau pun takut kat aku... Apadaaaa... Entri Asal Disini Butang Like Facebook untuk Setiap Entri | BLOG ARCX13.COM Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

3 comments:

  1. Really? Tapi pagi tadi memang berdebar giler,,saya takut je kalau dia berlari lari anak kat saya..hahaha..

    ReplyDelete
  2. lain kali kalau terserampak anjing, jangan pandang die.. anjing kalau kite pandang die, die mule perasan kite nak komunicate ngn die.. wat tak nampak je... wat mcm tengah bergayut kat phon ke.. wat mcm ngn bersiul2 ke.. tak pun berpura-pura chech tiang-tiang lampu tepi jalan tu.. alahai.. cian buah ati aku sorang ni...

    sshhh.. diam-diam.. tidur.. pejam mate.. tahan nafas.. zzzzzzzzzzz..zzzzzzzzzz....zzzz

    @>'----

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...