Followers

Saturday, 1 September 2012

[Bukan Resensi Buku] Selamat Hari Lahir

Salam aidilfitri dan salam merdeka. Selamat hari lahir untuk diri sendiri. Alhamdullillah kerana masih lagi dikurniakan nyawa serta diberi peluang untuk menikmati kehidupan. Bertambah usia bermakna saya harus terus gigih berusaha menjadikan diri sebaik-baik manusia, yang berguna untuk manusia lain dan supaya sentiasa mendapat perhatian Allah.

Beberapa hari ini saya mencari-cari kata-kata yang sesuai untuk diletakkan di sini. Maklumlah, kita selalu memikirkan sesuatu yang istimewa di hari lahir termasuklah kata-kata yang ingin diucapkan. Ada yang kata, apalah sangat hari lahir tu. Sama sahaja seperti hari-hari biasa, yang penting apa yang telah kita lakukan. Betul tapi saya percaya, hati mereka tetap tersenyum bila diucapkan selamat hari lahir. Nampak? Tak banyak sikit, tetap ia bermakna kepada kita. Oh ya! Sebenarnya saya berkongsi tarikh lahir dengan adik perempuan saya. Seronok juga bila berkongsi hari istimewa. Sayangnya, kami tidak dapat meraikannya bersama.

Okey, sebenarnya tidak perlu kata-kata indah berbunga-bunga pun. Ucapan 'Selamat Hari Lahir' itu sendiri sudah cukup istimewa dan membawa terus kepada maksudnya. Ditambah lagi dengan doa dari kamu. Tak perlu saya mencari-cari lagi mungkin.Terima kasih untuk ucapan dan doa yang baik-baik dari kamu. Semoga Tuhan kabulkan.

Sekali lagi, selamat hari lahir untuk diri sendiri dan semua yang lahir dalam bulan September. Semoga hidup kita sentiasa dirahmati Allah. Amin.


Hidup baik-baik."Periksalah buku kenanganmu semalam, dan engkau akan tahu bahwa engkau masih berhutang kepada manusia dan kehidupan." Entri Asal Disini Butang Like Facebook untuk Setiap Entri | BLOG ARCX13.COM Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

5 comments:

 1. Selamat Hari Lahir closet writer!!

  semoga makin dipanjangkan umur dan dimurahkan lagi rezeki!

  ReplyDelete
 2. Selamat Hari Lahir Erni~~

  semoga awk dimurahkn rezeki n blog ni mampu memberi manfaat..kalau bukan untuk orang lain,untuk diri sendiri pun dah cukup..suke ayat ni..hehe

  ReplyDelete
 3. salam kenal .. selamat ari jadi hehe .. apa kabar ktak tek bah ? :)

  ReplyDelete
 4. hehehe.. masuk awk dlm bloglist. sbb suka baca review novel di sini.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...